Η προστασία από spam μηνύματα έφθασε στην εφαρμογή Messages του Android

Βάσει αναφορών από μεγάλη μερίδα χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο, η προστασία από spam μηνύματα άρχισε να καταφθάνει στην εφαρμογή Messages στο Android. Το νέο feature φαίνεται ότι προς το παρόν αποτελεί server side και η διαθεσιμότητά του είναι περιορισμένη. Πάντως δοκιμάσαμε στο δικό μας smartphone εδώ στην Ελλάδα και ακόμη δεν έχει έρθει.

Όταν θα γίνει διαθέσιμη θα δεις μια ειδοποίηση παρόμοια με αυτή που βλέπεις ακριβώς από πάνω, όταν θα εκκινήσεις την εφαρμογή των μηνυμάτων στο Android smartphone σου. Μάλιστα και η ίδια η Google έχει ανεβάσει στην επίσημη σελίδα υποστήριξης μια σχετική ενότητα που περιγράφει το χαρακτηριστικό. Ας δούμε τι αναφέρει σχετικά:

Πώς συμβάλλει το Messages στην ανίχνευση και αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Προκειμένου για την ασφάλειά σας, το Messages ανιχνεύει ύποπτα ανεπιθύμητα μηνύματα και σας επιτρέπει να αποκλείετε και να αναφέρετε χρήστες που αποστέλλουν ανεπιθύμητα μηνύματα. Αν βλέπετε μια προειδοποίηση για ανεπιθύμητο μήνυμα στο Messages, μπορείτε να ενημερώσετε την Google για το αν είναι πραγματικά ανεπιθύμητο, πατώντας “Αναφορά ως ανεπιθύμητης” ή “Αναφορά ως μη ανεπιθύμητης”. Οι αναφορές ανεπιθύμητων μηνυμάτων περιλαμβάνουν ένα αντίγραφο των μηνυμάτων του ανεπιθύμητου αποστολέα (έως 10) και προωθούνται στην Google, ώστε το Messages να μπορεί να εντοπίζει καλύτερα ανάλογα ανεπιθύμητα μηνύματα στο μέλλον. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζουν την αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων μπορούν να λάβουν ένα αντίγραφο του τελευταίου μηνύματος του ανεπιθύμητου αποστολέα.

Πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σας

Εάν υποβάλετε μια αναφορά ανεπιθύμητου μηνύματος, συμπεριλαμβάνουμε τα μηνύματα του ανεπιθύμητου αποστολέα, αλλά καμία από τις απαντήσεις σας (εάν υπάρχουν). Ο αποστολέας του ανεπιθύμητου περιεχομένου ούτε θα δει την αναφορά σας ούτε θα μάθει για αυτήν.

Έχετε τον έλεγχο

Η αποστολή στην Google αναφορών για ανεπιθύμητα μηνύματα είναι προαιρετική. Μπορείτε, επίσης, απλώς να αποκλείσετε έναν αριθμό τηλεφώνου χωρίς να υποβάλετε αναφορά για ανεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή τον αποκλεισμό ενός αριθμού. – https://techmaniacs.gr

Recommended For You