Πώς να περιορίσεις τις διαφημίσεις που σου έρχονται σε YouTube και Gmail

Έκανες το λάθος να ψάξεις κάτι μία φορά, έστω και από περιέργεια, και το Ίντερνετ θεωρεί ότι το σκέφτεσαι κάθε μέρα, για το υπόλοιπο της ζωής σου. Το αποτέλεσμα; Οι απανωτές διαφημίσεις παντού, ειδικά στο Youtube και στο Gmail.

Από τον Απρίλιο, έχεις την επιλογή να μην βλέπεις συγκεκριμένες κατηγορίες διαφημίσεων, επιλέγοντας turn off στις εξατομικευμένες διαφημίσεις. Πώς θα το πετύχεις. Μπες στο Google, ενώ είσαι συνδεδεμένος/η στο Gmail σου. Πάτα στο avatar σου και μπες στο Google Account σου. Μετά Data&Privacy < Ad Settings και απλά επίλεξε off για να μην σου έρχονται πια.

Αν πάλι ο στόχος είναι να σου έρχονται διαφημίσεις, αλλά δεν θες κάποιες κατηγορίες, μπορείς να επιλέξεις on, να πας στα Ad Settings < Sensitive Ad Categories στο YouTube και πάτα στο See Fewer, που σημαίνει ότι θα μειωθούν αρκετά. Κάποιες κλασικές κατηγορίες είναι η Απώλεια Βάρους, το Dating, το Αλκοόλ ή ο Τζόγος.

Ρύθμισε την εξατομίκευση διαφημίσεων

Αν θες να λαμβάνεις διαφημίσεις αλλά να σου ταιριάζουν περισσότερο, μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις και να βάλεις το σωστό ηλικιακό γκρουπ, την οικογενειακή κατάσταση, τη γλώσσα σου ή ό,τι άλλο θέλεις. {https://jenny.gr}

Recommended For You