Πώς να σταματήσετε τα spam emails – Νέα ρύθμιση από το Gmail

Η Google ξεκίνησε διακριτικά την υλοποίηση ενός κουμπιού «unsubscribe» μέσα στην εφαρμογή Gmail στο iOS. Αυτό το κουμπί δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απαλλαγούν χωρίς κόπο από τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των διαφημιστικών email, των ενημερωτικών δελτίων, των spam και οποιουδήποτε άλλου μηνύματος στο οποίο δεν είχε εγγραφεί οικειοθελώς ο χρήστης.

Πώς να κάνετε απεγγραφή από τα ανεπιθύμητα email

Η επιλογή «unsubscribe» (απεγγραφής) μπορεί να βρεθεί δίπλα στο όνομα του αποστολέα ή ακριβώς κάτω από τη γραμμή θέματος στη δεξιά πλευρά, όπως αναφέρει το GizmoChina.

Πατώντας την επιλογή αυτή, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα επιβεβαιώνει την πρόθεση του χρήστη να κάνει unsubscribe. Μόλις επιβεβαιωθεί, το Gmail θα στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του χρήστη στο αναγνωριστικό του αποστολέα. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη εμπειρία με ένα μόνο πάτημα και σταματάει η ανάγκη για scrolling (κύλιση).

Η επιλογή «unsubscribe» στο Gmail είναι προς το παρόν αποκλειστική για το iOS. Ωστόσο, αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και σε συσκευές Android στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, η νέα λειτουργία είναι προσβάσιμη και στην έκδοση web, δίπλα στο όνομα του αποστολέα. Ωστόσο, για ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να επισκεφθούν τον ιστότοπο του αποστολέα για να κάνουν «unsubscribe».

Νέοι κανονισμοί από την Google

Η Google εισήγαγε επίσης νέους κανονισμούς για άτομα ή οντότητες που εμπλέκονται στην αποστολή μεγάλου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από τον Φεβρουάριο του 2024, όποιος σχεδιάζει να στείλει περισσότερα από 5.000 μηνύματα σε διευθύνσεις Gmail σε μία μόνο ημέρα θα πρέπει να πληροί πρόσθετα κριτήρια.

Συγκεκριμένα, ο αποστολέας θα πρέπει να πιστοποιεί την αυθεντικότητα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα βήμα που η Google πιστεύει ότι θα κλείσει αποτελεσματικά τυχόν τρωτά σημεία που εγκληματίες του διαδικτύου συχνά εκμεταλλεύονται για να παραβιάσουν την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να διευκολύνει τους παραλήπτες να κάνουν «unsubscribe» από ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Google θα εισαγάγει μια επιλογή «unsubscribe» με ένα κλικ για τους αποστολείς μαζικών μηνυμάτων. Αυτοί οι αποστολείς θα πρέπει επίσης να επεξεργάζονται τα αιτήματα «unsubscribe» εντός δύο ημερών.

Recommended For You