Gmail: Έρχονται αλλαγές που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των spam emails

Είναι σαφές ότι το email έχει γίνει ουσιαστικό μέρος της καθημερινής επικοινωνίας. Και είτε υποβάλλετε αίτηση εργασίας είτε διατηρείτε επαφή με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, τα email σας θα πρέπει να είναι ασφαλή και ασφαλή.

Οι άμυνες του Gmail που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη εμποδίζουν περισσότερο από το 99,9% των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, του phishing και του κακόβουλου λογισμικού να φτάσουν στα εισερχόμενα και αποκλείουν σχεδόν 15 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε μέρα. Αλλά τώρα, σχεδόν 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Gmail, οι απειλές που αντιμετωπίζουμε είναι πιο περίπλοκες και πιεστικές από ποτέ.

Σήμερα, λοιπόν, εισάγουμε νέες απαιτήσεις για μαζικούς αποστολείς — αυτούς που στέλνουν περισσότερα από 5.000 μηνύματα σε διευθύνσεις Gmail σε μία ημέρα — για να διατηρήσετε τα εισερχόμενά σας ακόμα πιο ασφαλή και χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα.

Εστίαση στην επικύρωση email

Πολλοί μαζικοί αποστολείς δεν ασφαλίζουν και δεν διαμορφώνουν κατάλληλα τα συστήματά τους, επιτρέποντας στους εισβολείς να κρύβονται εύκολα ανάμεσά τους. Για να το διορθώσουμε, έχουμε επικεντρωθεί σε μια κρίσιμη πτυχή της ασφάλειας email: την επικύρωση ότι ο αποστολέας είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι. Όσο βασικό κι αν ακούγεται, είναι ακόμα μερικές φορές αδύνατο να επαληθευτεί από ποιον προέρχεται ένα email δεδομένου του ιστού των απαρχαιωμένων και ασυνεπών συστημάτων στο Διαδίκτυο.

Πέρυσι αρχίσαμε να απαιτούμε τα email που αποστέλλονται σε μια διεύθυνση Gmail να έχουν κάποια μορφή ελέγχου ταυτότητας. Και έχουμε δει τον αριθμό των μη επαληθευμένων μηνυμάτων που λαμβάνουν οι χρήστες του Gmail να μειώνεται κατά 75%, γεγονός που βοήθησε να αποκατασταθούν τα εισερχόμενα ενώ αποκλείονται δισεκατομμύρια κακόβουλα μηνύματα με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αυτή είναι μεγάλη πρόοδος, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα — ξεκινώντας με νέες απαιτήσεις για μεγάλους αποστολείς.

Νέες απαιτήσεις για μαζικούς αποστολείς

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, το Gmail θα αρχίσει να απαιτεί από τους μαζικούς αποστολείς:

  1. Επαληθεύστε τα email τους:  Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις περιπλοκές των προτύπων ασφάλειας email, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να βασίζεστε με σιγουριά στην πηγή ενός email. Επομένως, απαιτούμε από εκείνους που στέλνουν σημαντικούς τόμους να επαληθεύουν αυστηρά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ακολουθώντας καθιερωμένες βέλτιστες πρακτικές. Τελικά, αυτό θα κλείσει τα κενά που εκμεταλλεύονται οι εισβολείς που απειλούν όλους όσους χρησιμοποιούν email.
  2. Ενεργοποίηση εύκολης κατάργησης εγγραφής:  Δεν χρειάζεται να πηδήξετε μέσα από κρίκους για να σταματήσετε να λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα από έναν συγκεκριμένο αποστολέα email. Θα πρέπει να πάρει ένα κλικ. Επομένως, απαιτούμε από τους μεγάλους αποστολείς να δίνουν στους παραλήπτες του Gmail τη δυνατότητα να καταργήσουν την εγγραφή τους από τα εμπορικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα κλικ και να επεξεργάζονται αιτήματα απεγγραφής εντός δύο ημερών. Έχουμε δημιουργήσει αυτές τις απαιτήσεις σε ανοιχτά πρότυπα, έτσι ώστε, μόλις τα εφαρμόσουν οι αποστολείς, όλοι όσοι χρησιμοποιούν email να επωφελούνται.
  3. Βεβαιωθείτε ότι στέλνουν επιθυμητά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:  Σε κανέναν δεν αρέσει το ανεπιθύμητο περιεχόμενο και το Gmail περιλαμβάνει ήδη πολλά εργαλεία που κρατούν τα ανεπιθύμητα μηνύματα έξω από τα εισερχόμενά σας. Για να προσθέσουμε ακόμη μια προστασία, προχωρώντας προς τα εμπρός, θα επιβάλουμε ένα σαφές όριο ποσοστού ανεπιθύμητων μηνυμάτων κάτω από το οποίο πρέπει να παραμείνουν οι αποστολείς για να διασφαλίσουμε ότι οι παραλήπτες του Gmail δεν βομβαρδίζονται με ανεπιθύμητα μηνύματα. Αυτό είναι πρώτα ένας κλάδος, και ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να βλέπετε ακόμη λιγότερα ανεπιθύμητα μηνύματα στα εισερχόμενά σας.

Δεν είμαστε οι μόνοι που πιέζουμε για αυτές τις αλλαγές. Οι συνεργάτες του κλάδου μας βλέπουν επίσης την επιτακτική ανάγκη να τα καθιερώσουν: «Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πάροχος email τους, όλοι οι χρήστες αξίζουν την ασφαλέστερη και ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία», λέει ο Marcel Becker, Sr. Dir. Προϊόν στο Yahoo. «Στον διασυνδεδεμένο κόσμο του email, αυτό απαιτεί όλους μας να δουλεύουμε μαζί. Η Yahoo ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Google και την υπόλοιπη κοινότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να κάνει αυτές τις αλλαγές κοινής λογικής, υψηλού αντίκτυπου στο νέο βιομηχανικό πρότυπο.”

Αυτές οι πρακτικές θα πρέπει να θεωρούνται βασική υγιεινή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλοί αποστολείς πληρούν ήδη τις περισσότερες από αυτές τις απαιτήσεις. Για όσους χρειάζονται βοήθεια για να βελτιώσουν τα συστήματά τους, μοιραζόμαστε σαφείς οδηγίες πριν από την έναρξη της επιβολής τον Φεβρουάριο του 2024.

Αυτές οι αλλαγές είναι σαν ένας συντονισμός για τον κόσμο των email και διορθώνοντας μερικά πράγματα κάτω από την κουκούλα, μπορούμε να συνεχίσουμε την ομαλή λειτουργία του email. Αλλά ακριβώς όπως μια μελωδία, αυτή δεν είναι μια άσκηση που γίνεται μία φορά. Για να διατηρείτε το email πιο ασφαλές, φιλικό προς τον χρήστη και χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα απαιτεί συνεχή συνεργασία και επαγρύπνηση από ολόκληρη την κοινότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι τα εισερχόμενά σας παραμένουν ασφαλή.

Recommended For You