Πώς να περιορίσεις τις διαφημίσεις που σου έρχονται σε YouTube και Gmail

Έκανες το λάθος να ψάξεις κάτι μία φορά, έστω και από περιέργεια, και το Ίντερνετ θεωρεί ότι το σκέφτεσαι κάθε μέρα, για το υπόλοιπο της ζωής σου. Το αποτέλεσμα;... Read more »

Sniper: Οι «εγκέφαλοι» της απάτης πίσω από την «Wind Media».

«Σοκ και δέος» προκάλεσε η χθεσινή επιβεβαιώσει των φημών των τελευταίων ημερών για την αποκάλυψη μίας εκτεταμένης ψηφιακής απάτης στην Ελλάδα, με την κατάρρευση της «πυραμίδας» που είχαν στήσει... Read more »

Επιβολή προστίμου από την ΑΠΔΠΧ σε εταιρεία που πραγματοποιούσε παράνομες τηλεφωνικές κλήσεις

Με απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές κλήσεις με σκοπό την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών Από την εξέταση... Read more »

ΕΕΤ: Πως θα αποφύγετε απάτες μέσω διαδικτύου – Οι βασικές εντολές

Ενημερωτικό υλικό με οδηγίες αναγνώρισης και προστασίας από απάτες σε αγορές μέσω διαδικτύου (online shopping scams) και απάτες σχετιζόμενες με επενδύσεις (investment scams) έχει αναρτήσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στην... Read more »

Τηλεφωνικές και Διαδικτυακές απάτες: Η μάστιγα του 21ου αιώνα – Οδηγός επιβίωσης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην ψάχνετε… από πού σας ήρθε. Spamming, fishing, vishing. Όχι, δεν είναι αγγλόφωνος οδηγός ποιοτικού ψαρέματος στο γλυκό ή αλμυρό νερό, μα οι μέθοδοι... Read more »

Janeleiro: Το νέο banking trojan που στοχεύει οργανισμούς και κυβερνήσεις

Ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν ένα νέο banking Trojan, με το όνομα Janeleiro, το οποίο στοχεύει οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες στη Βραζιλία. Το Janeleiro Trojan φαίνεται να επικεντρώνεται στη... Read more »

Ανεπιθύμητα e-mail : 27 χρόνια από την ενεργοποίηση του πρώτου προγράμματος spam

Τις προσφορές πολύ αγάπησαν, τα spam e-mail που τους ενημερώνουν για αυτές, όμως, κανένας. Κι όμως, η αλληλογραφία από την οποία όλοι μας θα θέλαμε να απαλλαγούμε, κατάφερε να... Read more »

Προειδοποίηση για e-mail με κακόβουλο λογισμικό με αποστολέα ελληνική τράπεζα

Η Kaspersky προειδοποιεί τους Έλληνες χρήστες για μηνύματα phishing που μιμούνται μεγάλη ελληνική τράπεζα. Μέσα σε μία μόνο ημέρα, οι λύσεις της Kaspersky έχουν καταχωρίσει πάνω από 180 τέτοιες... Read more »

Ανθούν οι διαδικτυακές απάτες την περίοδο του lockdown

Την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου εφιστά το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε σχέση με τις απάτες, οι οποίες λόγω της κατάστασης που έχει... Read more »

Συμβουλές για να αποφύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα

Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας. Μπορείτε να αφήνετε... Read more »